Una espurna de l’antiga ciutat

Temple d'August BCNEl temple d’August situat al centre del Fòrum de Barcino, actual Barcelona, va ser un edifici dedicat al culte imperial. Un temple, en acord amb la política d’homogeneïtzar l’imperi, per tal de donar un referent comú a tots els territoris lligats sota el domini de Roma, però deslligats culturalment entre si.

Tot i que esta documentat ja des de el S.XIV, no és fins al S. XVII que comencen a fer-se estudis i hipòtesis més properes a la realitat sobre el seu origen. Tot això queda recollit als panells informatius de la petita cel·la, que tanca i protegeix les actuals restes. El petit post informatiu, recull la breu història de la troballa, així com l’origen, romà, de l’estructura i la reconstrucció sobre paper de com devia ser en el seu moment de màxim esplendor.

A l’actualitat, les tres columnes que es conserven del temple estan catalogades de BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) i a càrrec del Centre Excursionista de Catalunya, que cuida la seva ubicació situada a la seva seu de Barcelona.

El jaciment, tot i ser petit esta molt ben pensat per les restes que conté. Els panells informatius són també prou complerts, en referencia a l’obra que exhibeixen, però trobo a faltar alguna informació addicional. Una explicació, més extensa, del que en aquells moments devia ser, el conjunt, de Barcino. Tret d’aquest detall, fàcil de polir, no trobo cap altre inconvenient. És un jaciment ben conservat i adaptat a l’entorn actual.

Només queda remarcar, la llàstima de no conservar la resta del monument, que allà rere la catedral, a un petit pati interior, encabides entre modernes construccions i sobre un reconstruït pòdium, s’alcen encara, imponents, les columnes romanes que un dia honraren al diví August.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close